Особливості формування гіпокампальної формації нащадків щурів після введення PGE2 самкам для стимуляції пологової діяльності - Мамай, Ірина Юріївна; Григор'єва, Олена Анатоліївна; Тертишний, Сергій Ігорович (My University, 2021)
Індукція пологів є однією з найбільш розповсюджених акушерських процедур у світі (Marconi A.M., 2019). Під час стимульованих пологів плід може зазнавати гіпоксію-ішемію головного мозку, що може спричиняти серйозні пошкодження головного мозку і наступні довгострокові функціональні порушення (Markus T. et al., 2018). Формування гіпокампу підтримує важливі фізіологічні та поведінкові функції, включаючи просторове навчання і пам'ять, і є частиною мозку, яка особливо вразлива до змін рівня глюкози і кисню в крові. Таким чином, актуальним є дослідження особливостей розвитку гіпокампальної формації у нащадків самок після стимуляції пологової діяльності.