Гастроінтестинальні ураження у хворих на артеріальну гіпертензію - Богослав, Тетяна Вікторівна (My University, 2021)
Досить часто у хворих з віком прогресує поліморбід- ність і спільний перебіг кислотозалежних захворювань (КЗЗ) і артеріальної гіпертензії (АГ) становить від 11,6 % до 50 % за даними різних літературних джерел, дані щодо особливостей клініки та характеристики абдомінального кровообігу у цієї категорії пацієнтів залишаються супер- ечливими.