Клінічні особливості HCV-асоційованих уражень нервової системи у хворих на хронічний гепатит С - Рябоконь, Юрій Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Аналіз клінічної симптоматики хронічної HCV-інфекції у 154 хворих показав, що клінічні прояви ураження нервової системи в більшості випадків мають функціональний характер. Ознаки органічних уражень були у 7,1% пацієнтів і поєднувались зі змішаною кріоглобулінемією. Розширення знань про позапечінкові прояви, зокрема про особливості неврологічної симптоматики, дозволить покращити своєчасність діагностики HCV-інфекції. Анализ клинической симптоматики хронической HCV-инфекции у 154 больных показал, что проявления поражения нервной системы в большинстве случаев имеют функциональный характер. Признаки органических поражений выявлены у 7,1% пациентов в сочетании с криоглобулинемией. Расширение знаний о внепеченочных проявлениях, в том числе об особенностях неврологической симптоматики, позволит улучшить диагностику HCV-инфекции. The analysis of clinical semiology chronic HCV-infection at 154 patients has shown that implications of a lesion of nervous system in most cases have functional character. Signs of organic lesions are taped at 7,1 % of patients in a combination with mixed cryoglobulinemia. Expansion of knowledge of extrahepatic implications, including about features of neurologic semiology, will allow to improve HCV-infection diagnostics.
Keywords: хронический гепатит С; нервная система; chronic hepatitis C; nervous system