Мікробний пейзаж збудників гнійно-септичних захворювань пацієнтів хірургічного профілю міста Запоріжжя - Поліщук, Наталія Миколаївна; Матильонок, Тетяна Юріївна; Білозор, О. С. (My University, 2021)
В сучаснійлікарняній практиці гнійно-септичні захворювання (ГСЗ), обумовлені резистентними до антибіотиків мікроорганізмами, займають одне з головних місць середхірургічної патології. За статистикою, ГСЗ слугують найчастішою причиною смертності пацієнтів хірургічних відділень [1,2,3]. Тому, вкрай важливо проводити бактеріологічний контроль за поширенням резистентних збудників ГСЗ.