Пошук гіпоглікемічних засобів серед похідних 2-(алкіл, арилсульфоніл)гексагідро-1H-ізоіндол-1,3(2H)-діону - Селіванова, Є. А. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Цукровий діабет типу 2 є серйозною медико-соціальною проблемою сьогодення адже в лікуванні даного захворювання залишається значна кількість не вирішених проблем. Вирішити дані проблеми можливо шляхом створення комбінованих препаратів із новим механізмом дії або сполук, в яких поєднані відомі «фармакофорні» фрагменти, що здатні забезпечувати гіпоглікемічний ефект та й впливати на симптоми захворювання. Метою дослідження був спрямований пошук гіпоглікемічних агентів серед похідних ізоіндол- 1,3(2Н)-діону на основі раціонального дизайну: структурної подібності до меглінідів, молекулярного докінгу та традиційного фармакологічного скринінгу.
Keywords: тези доповідей