Технологічні аспекти створення м’якої лікарської форми з 2-(((3-(2-флуорофеніл)-5-меркапто-4Н-1,2,4-триазол-4-іл)іміно)метил)фенолом - Притула, Р. Л.; Шматенко, О. П.; Бушуєва, Інна Володимирівна; Парченко, Володимир Володимирович; Єренко, Олена Костянтинівна; Дзюблик, І. В.; Prytula, R. L.; Shmatenko, O. P.; Bushuyeva, I. V.; Parchenko, V. V.; Yerenko, O. K.; Dziublyk, I. V. (My University, 2023)
Мета роботи – проведення досліджень, спрямованих на обґрунтування рецептурного складу крему, вивчення технологiчних аспектів та особливостей виготовлення, аналiзу м’якої лiкарської форми субстанції 2‐(((3‐(2‐флуорофеніл)‐5‐меркапто‐4Н‐1,2,4‐триазол‐4‐іл)іміно)метил)фенолу. Матеріали та методи. Температури плавлення визначаються капілярним методом в «Stanford Research Systems Melting Point Apparatus 100» (SRS, США). Використані реагенти були придбані у Sigma‐ Aldrich (Merck). Термогравіметричний аналіз проводили за допомогою дериватографа Q‐1000 від системи Ф. Паулік, І. Паулік, Л. Єфдей з платиново‐платинородієвою термопарою. Для контролю якості розробленого засобу застосовували методики та рекомендації розділу "М'які лікарські засоби для місцевого застосування" (ДФУ, I видання, с. 507–511), а також ДСТУ 4765:2007 «Креми косметичні. Загальні технічні вимоги». Для хроматографічних експериментів використовувалася система ВЕРХ‐МС: Agilent 1260 Infinity, включаючи дегазатор, бінарну помпу, автосемплер, моночетверний МС‐детектор Agilent 6120 з електроспрей‐іонізацією API‐ES). Інтерпретацію спектрів здійснював програмний комплекс OpenLAB CDS. The purpose of the work is to conduct research aimed at substantiating the prescription composition of the cream, studying technological aspects and manufacturing features, analyzing the soft dosage form of the substance 2‐(((3‐(2‐fluorophenyl)‐5‐mercapto‐4H‐1,2, 4‐triazol‐4‐yl)imino)methyl)phenol. Materials and methods. Melting points are determined by the capillary method in "Stanford Research Systems Melting Point Apparatus 100" (SRS, USA). The reagents used were purchased from Sigma‐Aldrich (Merck). Thermogravimetric analysis was carried out using a Q‐1000 derivatograph from the F. Paulik, I. Paulik, L. Yefdei system with a platinum‐platinum rhodium thermocouple. To control the quality of the developed product, the methods and recommendations of the section "Soft medicinal products for local use" (SFU, I edition, pp. 507–511), as well as DSTU 4765:2007 "Cosmetic creams. General technical requirements". For chromatographic experiments, an Agilent 1260 Infinity HPLC‐MS system was used, including a degasser, a binary pump, an autosampler, an Agilent 6120 singlequadruple MS detector with API‐ES electrospray ionization). The spectra were interpreted by the OpenLAB CDS software complex.
Technological aspects of creating a soft dosage form from 2‐(((3‐(2‐fluorophenyl)‐5‐mercapto‐4H‐1,2,4‐triazol‐4‐yl)imino)methyl)phenol
Бушуєва І. В. – https://orcid.org/0000‐0002‐5336‐3900; Парченко В. В. – https://orcid.org/0000‐0002‐2283‐1695; Єренко О. К. – https://orcid.org/0000‐0003‐1502‐6281.
Keywords: 1,2,4‐триазол; протигрибкова дія; крем; АФІ; м’яка лікарська форма; 1,2,4‐triazole; antifungal activity; cream; API; soft dosage form