Законодавче регулювання лікарських засобів, які містять тетрагідроканабінол, на фармацевтичному ринку України - Єренко, Д. В.; Єренко, Олена Костянтинівна (My University, 2025)
Тетрагідроканабінол (ТГК) – основний психоактивний компонент конопель, який використовується не лише в рекреаційних цілях, а й має значний медичний потенціал. Світова практика демонструє ефективність препаратів на основі ТГК для лікування хронічного болю, епілепсії, розсіяного склерозу, онкологічних захворювань та ряду інших патологій. В Україні питання правового регулювання таких лікарських засобів тривалий час залишалося суперечливим, проте в останні роки спостерігається поступовий рух у напрямку легалізації медичного канабісу.
Keywords: тетрагідроканабінол; канабіс; законодавство України; легалізація; фармацевтичний ринок; наркотичні засоби; прекурсори