Інноваційні методики фітнес-тренінгу для підвищення фізичної підготовленості висококваліфікованих футболістів - Кокарева, С. М.; Кокарев, Б. В.; Дорошенко, Едуард Юрійович (Запоріжжя : НУ "Запорізька політехніка", 2022)
Монографія розкриває структуру та зміст навчально-тренувального процесу футболістів високої кваліфікації, пов’язаного, насамперед, з використанням інноваційних засобів та відповідних їм методик оздоровчого фітнес- тренінгу у побудові процесу фізичної та функціональної підготовки гравців, на прикладі однієї з провідних команд української футбольної Прем’єр-Ліги ФК «Зоря» (Луганськ). Досліджувані параметри підготовленості футболістів високої кваліфікації розглядаються в різних періодах річного циклу підготовки протягом двох спортивних сезонів. У роботі представлено шкали кількісної та якісної оцінки рівня фізичної та функціональної підготовленості спортсменів, як систему комплексного контролю висококваліфікованих футболістів. Крім того, робота містить обширі методичні розробки і рекомендації авторів, щодо використовуваних в роботі з футболістами інноваційних засобів, методів і методик, запозичених з сучасного оздоровчого фітнес-тренінгу і адаптованих до роботи зі спортсменами високої кваліфікації в ігрових видах спорту, зокрема, у футболі. Отримані експериментальні дані, можуть бути застосовані у навчально- тренувальному процесі спортсменів різної кваліфікації в ігрових видах спорту, на теоретичних і практичних заняттях курсів підвищення кваліфікації тренерських кадрів, а також в рамках окремих навчальних дисциплін здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти фізкультурно-спортивного профілю та факультетів фізичного виховання.