Категорія подієвості в оповідній структурі літературного твору: когнітивний аспект функціонування - Гребенюк, Тетяна Володимирівна (My University, 2016)
У статті здійснюється аналіз рецептивного аспекту функціонування художньої події, пов’язаного з читацьким сприйняттям одиничної зміни та системи змін стану у творі. Категорія подієвості, що розглядається як ступінь вираженості в тексті ознак події, досліджується у контексті читацької рецепції наративу. Суб’єктивно оцінювані ознаки події – релевантність та непередбачуваність – характеризуються як чинники визначення рівня подієвості зміни в тексті.
Keywords: подія; подієвість; релевантність; непередбачуваність; консекутивність; незворотність; неповторюваність; “мінус-прийом”