Загальноклінічні, біохімічні показники та рівень гормонів периферичної крові жінок в умовах синдрому гіперстимуляції яєчників - Авраменко, Наталія Вікторівна; Кабаченко, Олена Володимирівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Копійка, В. В.; Авраменко, Н. В.; Кабаченко, Е. В.; Барковский, Д. Е.; Копийка, В. В.; Avramenko, N. V.; Kabachenko, E. V.; Barkovskiy, D. E.; Kopiika, V. V. (Харків : [б. в.], 2018)
Проаналізовано дані загальноклінічних, біохімічних, гормональних показників крові, ультрасонографії у жінок, які перебувають на програмі екстракорпорального запліднення за коротким протоколом. Установлено, що у жінок із ризиком розвитку синдрому гіперстимуляції яєчників спостерігається достовірне збільшення вмісту лейкоцитів за рахунок сегментоядерних нейтрофілів та моноцитів, удвічі — прогестерону та естрадіолу. Підкреслено доцільність визначення таких показників для своєчасної корекції програми стимуляції овуляції і комплексної профілактики розвитку зазначеного синдрому. Проанализированы данные общеклинических, биохимических, гормональных показателей крови, ультрасонографии у женщин, находящихся на программе экстракорпорального оплодотворения по короткому протоколу. Установлено, что у женщин с риском развития синдрома гиперстимуляции яичников наблюдается достоверное увеличение содержания лейкоцитов за счет сегментоядерных нейтрофилов и моноцитов, вдвое — прогестерона и эстрадиола. Подчеркнута целесообразность определения таких показателей для своевременной коррекции программы стимуляции овуляции и комплексной профилактики развития указаного синдрома. The data of clinical, biochemical, hormonal indices of the blood and ultrasonography of women in a short protocol IVF program were analyzed. The persons with a risk of ovarian hyperstimulation syndrome were determined to demonstrate increase of leucocyte content due to segmentonuclear neutrophils and monocytes; two-fold increase of progesterone and estradiol content. The expedience of determining these indices for timely correction of ovulation stimulation program and complex prevention of the above syndrome was emphasized.
Общеклинические, биохимические показатели и уровень гормонов периферической крови женщин в условиях синдрома гиперстимуляции яичников
General clinical, biochemical parameters and peripheral blood hormone level in women at ovarian hyperstimulation syndrome
Keywords: синдром гіперстимуляції яєчників; периферична кров; лейкограма; біохімічні показники; гормони; синдром гиперстимуляции яичников; периферическая кровь; лейкограмма; биохимические показатели; гормоны; ovarian hyperstimulation syndrome; peripheral blood; leukogram; biochemical indices; hormones