Фармакогнозія. Методи фармакогностичного аналізу. ЛР, сировина рослиного і твариного походження, яка містить вуглеводи, глікозиди, ліпіди, білки, вітаміни, органічні кислоти та ізопреноїди. - Тржецинський, Сергій Дмитрович; Мозуль, Валентина Іванівна; Денисенко, Ольга Миколаївна; Головкін, Володимир В'ячеславович; Одинцова, Віра Миколаївна; Шевченко, Інна Миколаївна; Аксьонова, Ілона Ігорівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Фармакогнозія – одна з профільних дисциплін, яка має велике значення, для формування провізора, вона забезпечує майбутньому фахівцю всебічне знання з лікарських рослин, сприяє формуванню необхідного світогляду щодо раціонального використання природних ресурсів. Для виконання цих задач важливе значення має організація самостійної роботи студентів як основної ланки в придбанні знань предмету та формування умінь використовувати ці знання на практиці. Головне місце в пізнавальній діяльності студентів займає самостійна робота, яка сприяє не тільки формуванню знань, умінь і навиків, а також формуванню самостійності в подальшій роботі провізора.
Keywords: фармакогностичний аналіз; морфологічні групи; мікрохімічні реакції; лікарський засіб