Дослідження стану стрес-реалізуючих систем у вагітних з невиношуванням - Плотник, Володимир Олександрович; Плотник, В. А.; Plotnik, V. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Досліджено стан деяких стрес-реалізуючих систем у вагітних з невиношуванням. Встановлено наявність симпатикотонії на фоні парасимпатичної недостатності, підвищення рівнів кортизолу, естрадіолу, пригнічення системного та місцевого імунітету. Исследовано состояние некоторых стресс-реализующих систем у беременных с невынашиванием. Установлено наличие симпатикотонии на фоне парасимпатической недостаточности, повышение уровней кортизола, эстрадиола, угнетение системного и местного иммунитета. The state of some stress-realizing systems in pregnant women with miscarriage are investigated. The presence of sympathicotonia against the background of a parasympathetic insuffi ciency, increased levels of cortisol, estradiol, inhibition of systemic and local immunity were revealed.
Исследование состояния стресс-реализующих систем у беременных с невынашиванием
Study of stress-realizing systems in pregnant women with miscarriage
Keywords: невиношування вагітності; стрес; вегетативна регуляція; гемодинаміка; невынашивание беременности; стресс; вегетативная регуляция; гемодинамика; miscarriage; stress; vegetative regulation; haemodynamics