Амінокислотний склад трави та ліофільного екстракту Inula helenium L. - Єренко, Олена Костянтинівна; Мазулін, Олександр Владиленович; Буряк, Валерій Прокопович; Мазулін, Георгій Владиленович (My University, 2012)
У траві та ліофільному екстракті Inula helenium L. методом високоефективної рідинної хроматографії встановлено наявність 17 амінокислот, 7 із яких є незамінними. Найбільший вміст зв’язаних у складі рослинного білка та вільних амінокислот було визначено у ліофільному екстракті трави Inula helenium: до (13.59±1.32) % та (2.00±0.18) %, відповідно. Трава Inula helenium перспективна для одержання водорозчинних фітопрепаратів протизапальної та гепатозахисної дії.
Keywords: Inula helenium L.; ліофільний екстракт; амінокислоти; метод високоефективної рідинної хроматографії