Динаміка палінації дерев роду Populus в Запоріжжі (2015-2018 років) - Гуліна, Оксана Сергіївна; Ємець, Тетяна Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Одним із чинників довкілля, що рік за роком справляє все помітніший вплив на здоров’я чутливих до нього верств населення, є пилок алергенних анемофільних рослин, який викликає спалахи сезонної алергії у певний період року. Пилок тополі, за даними щодо алергенності, посідає чільне місце у аеропаліноспектрі м. Запоріжжя. При зміні погодних умов спалахи та їх інтенсивність змінюється. Важливо постійне аеропалінологічне спостереження, щоб своєчасно проводити профілактичні заходи, спрямовані на попередження розвитку алергічних реакцій у населення. Мета дослідження. Проаналізувати динаміку палінації рослин роду Populus у м. Запоріжжі та встановити тенденції зміни алергогенної ситуації на основі даних, отриманих в процесі проведення аероалергенного моніторингу.
Keywords: тези доповідей