Особливості впливу β амілоїду, тау-протеїна та аміліну на стан підшлункової залози у людей з цукровим діабетом та хворобою Альцгеймера (літературний огляд) - Гнатюк, Світлана Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність теми: Взаємозв'язок хвороби Альцгеймера (ХА) і цукрового діабету (ЦД) останнім часом є предметом зацікавленості для пильного вивчення фахівців, що досліджують їх тісний взаємозв'язок, реалізований через багато спільних патогенетичних механізмів, що лежать в основі обох захворювань: інсулінорезистентність, гіперінсулінемія, хронічна гіперглікемія, гострі гіпоглікемічні епізоди, мікроангіопатія, запалення, дисліпідемія та ін..
Keywords: тези