Синтез і хімічні перетворення в ряду похідних 2-(3-r-2,6-діоксо-2,3,6,7-тетрагідро-1h-пурин-8-іл)пропанової кислоти - Казунін, Максим Станіславович (ТДМУ: Укрмедкнига, 2018)
Інтерес до хімії пурину, 2,6-діоксопурину і їх конденсованих похідних пояснюється тим, що велика кількість сполук в цьому ряду мають досить широкий спектр біологічної активності. З метою отримання нових потенційно біологічно активних сполук серед похідних пурину, нами був розроблений метод синтезу різних 7,8-дизаміщених пуриндіону-2,6 з метою вивчення фармакологічної активності та встановлення деяких закономірностей в ряду «структура-дія».
Keywords: тези