Проблеми створення дистанційних онлайн курсів в педіатрії - Іванько, Олег Григорович; Пацера, Марина Вікторівна; Товма, Анастасія Володимирівна (Національний університет "Львівська політехніка", 2017)
Сучасні вищі заклади України пропонують дистанційні курси у різних сферах освіти [1]. Це має вирішити ряд проблем організації та моніторингу якості освітнього процесу в підготовці майбутніх фахівців. Кожна кафедра будь-якого вищого навчального закладу може створити особистий дистанційний курс для студентів [2]. Це забезпечить доступність і безперервність освіти впродовж професійного життя, також повинно стати потужною мотивацією у навчанні. Також курси мають підвищити якість навчання у вищих навчальних закладах і допоможуть забезпечити високу конкурентоспроможність фахівців. Дійсно, мета цих курсів підвищити якість освіти, забезпечити зручність опанування новими знаннями, виховати самостійність студентів у навчанні [1]. Вихованець вищої школи може обирати індивідуальний режим роботи, регулювати інтенсивність своїх занять. Є надія, що у майбутнього фахівця сформуються такі важливі риси характеру, як точність і акуратність у виконанні завдань, вміння регулювати навантаження під час роботи на онлайн курсі. Зрозуміло, що така сучасна форма навчання перспективна, але під час створення дистанційних курсів у медичному університеті виник ряд сумнівів і запитань. Хто буде створювати ці курси? Як буде відбуватися рецензування матеріалу, чи є він достовірним? Який обсяг інформації зможе сприйняти студент в електронному вигляді? Чи забезпечує така форма навчання студента якісними знаннями з дисципліни? Спробуємо відповісти на всі ці запитання. На наш погляд, для ефективного і швидкого створення дистанційних курсів на педіатричній кафедрі необхідна паралельна робота програміста та педіатра, педагога.
Keywords: тези доповідей