Діагностика дисплазії колінного суглоба - Шимон, В. М.; Пушкаш, І. І. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Дисплазія колінного суглоба є важкою вродженою патологією опорно-рухового апарата і становить надзвичайно складну медико-соціальну проблему ортопедії. Діагностика дисплазії колінного суглоба є однією з найактуальніших проблем ортопедії, відсоток таких хворих становить 70–80%. Фронтальні деформації і деформації в сагітальній площині є одним із компонентів дисплазії колінного суглоба. Дисплазия коленного сустава является тяжелой врожденной патологией опорно-двигательного апарата и является чрезвычайно сложной медико-социальной проблемой ортопедии. Диагностика дисплазии коленного сустава представляется одной из самых актуальных проблем ортопедии, процент таких больных составляет 70–80%. Фронтальные деформации и деформации в сагитальной плоскости являются одним из компонентов дисплазии коленного сустава. Dysplasia of the knee is a severe congenital disorder of locomotor system, which is an extremely complex medical and social problem in orthopedics. Diagnosis of dysplasia of the knee is one of the most urgent problems of orthopedics, the percentage of such patients is 70-80%. Frontal deformation and deformation in the sagittal plane is a component of knee dysplasia
Keywords: колінний суглоб; сагітальна деформація; діагностика; дисплазія; коленный сустав; сагитальная деформация; диагностика; дисплазия; knee; sagittal deformation; diagnostics; dysplasia