Особливості порушень самосприйняття в осіб із різними формами «тілесної дисфорії» - Дьома, Інна Станіславівна; Городокін, Антон Дмитрович; Дема, И. С.; Городокин, А. Д.; Doma, I. S.; Gorodokin, A. D. (Харківська медична академія післядипломної освіти, 2021)
Проаналізовано особливості самосприйняття в осіб із різними варіантами «тілесної дисфорії». Виділено 13 основних категорій дистресу. Кожній групі чинників дистресу при «тілесній дисфорії» надано загальну характеристику. Зазначені категорії дистресу подано в рамках фрустрації, тривоги та адверсії. Проанализированы особенности самовосприятия лиц с разными вариантами «телесной дисфории». Выделено 13 основных категорий дистресса. Каждой группе факторов дистресса при «телесной дисфории» дана общая характеристика. Указанные категории дистресса представлены в рамках фрустрации, тревоги и адверсии. Peculiarities of self-perception in the persons with different variants of «bodily dysophria» have been analyzed. There are 13 main categories of distress. Each group of distress factors in «bodily dysphoria» has been generally described. These categories of distress have been presented in the context of frustration, anxiety and adversion.
Особенности нарушений самовосприятия у лиц с разными формами «телесной дисфории»
Features of self-perception disorders in individuals with various forms of «bodily dysphoria»
Keywords: гендерна дисфорія; тілесна дисфорія; нервова анорексія; нервова булімія; диcморфофобія; тривога; гендерная дисфория; телесная дисфория; нервная анорексия; нервная булимия; дисморфофобия; тревога; gender dysphoria; bodily dysphoria; anorexia nervosa; bulimia nervosa; dysmorphophobia; anxiety