Динаміка показників системного запалення і оксидативного стресу у хворих із поєднаним перебігом хронічного обструктивного захворювання легень і гіпертонічної хвороби на фоні лікування тіотріазоліном - Кривенко, В. В.; Kryvenko, V. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Наведено результати дослідження впливу тіотріазоліну на показники системного запалення та окисну модифікацію білків у хворих з поєднаним перебігом хронічного обструктивного захворювання легень і гіпертонічної хвороби. Встановлено, що включення тіотріазоліну до базисної терапії цих хворих сприяло достовірному зниженню рівнів інтерлейкіну-6, фактора некрозу пухлин-α, С-реактивного протеїну та підвищенню антиоксидантних властивостей сироватки крові. Представлены результаты исследования влияния тиотриазолина на показатели системного воспаления и окислительную модификацию белков у больных с сочетанным течением хронического обструктивного заболевания легких и гипертонической болезни. Обнаружено, что включение тиотриазолина в базисную терапию этих больных способствовало достоверному снижению уровней интерлейкина-6, фактора некроза опухолей-α, С-реактивного протеина и повышению антиоксидантных свойств сыворотки крови. The article presents the research results of thiotriazolin action on biomarkers of systemic inﬂ ammation and oxidative modiﬁcation of proteins, as markers of oxidative stress, in patients with combined course of chronic obstructive pulmonary disease and arterial hypertension. It was found that the additional use of thiotriazoline in the basic therapy in patients with COPD and AH inﬂuence on signiﬁcant reduction of interleukin-6, tumor necrosis factor-α, C-reactive protein and increases the antioxidant properties of serum.
Динамика показателей системного воспаления и оксидативного стресса у больных с сочетанным течением хронического обструктивного заболевания легких и гипертонической болезни на фоне лечения тиотриазолином
Dynamics of systemic inﬂammation and oxidative stress biomarkers in patients with combined course of chronic obstructive pulmonary disease and arterial hypertension during treatment with thiotriazoline
Keywords: тіотріазолін; системне запалення; оксидативний стрес; хронічне обструктивне захворювання легень; гіпертонічна хвороба; тиотриазолин; системное воспаление; оксидативный стресс; хроническое обструктивное заболевание легких; гипертоническая болезнь; thiotriazolin; systemic inﬂammation; oxidative stress; chronic obstructive pulmonary disease; arterial hypertension