Імуногістохімічні особливості структур яєчників при синдромі полікістозних яєчників залежно від вікових аспектів - Ганжий, Ірина Юріївна; Ганжий, И. Ю.; Ganzhіy, I. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проаналізовано особливості експресії факторів проліферації та рецепторів до андрогенів у жінок з синдромом полікістозних яєчників залежно від віку. Виявлено виражену експресію PCNA, цитокератину та рецепторів андрогенів у стромі, а також посилення експресії PCNA з віком. Раковоембріональний антиген і Ki-67 не виявлено у жодної жінки. Проанализированы особенности экспрессии факторов пролиферации и рецепторов к андрогенам у женщин с синдромом поликистозных яичников в зависимости от возраста. Выявлена выраженная экспрессия PCNA, цитокератина и рецепторов андрогенов в строме, а также усиление экспрессии PCNA с возрастом. Раковоэмбриональный антиген и Ki-67 ни у одной женщины не обнаружены. Peculiarities of proliferation factors and androgens receptors expression in women with PCOS, depending on age were analyzed. It was revealed that pronounced expression of PCNA, cytokeratin and androgen receptors in stroma and intengifi cation of PCNA expressioninereasewith age. Carcinoembryonic antigen and Ki-67 were not found in any woman.
Иммуногистохимические особенности структур яичников при синдроме поликистозных яичниковв зависимости от возрастных аспектов
Immunohistochemical features of ovarian structure at polycystic ovary syndrom depending on the age
Keywords: синдром полікістозних яєчників; строма; PCNA; Ki-67; проліферація; андрогенні рецептори; синдром поликистозных яичников; строма; PCNA; Ki-67; пролиферация; рецепторы к андрогенам