Перша домедична допомога та фізична реабілітація учнів в умовах роботи закладу загальної середньої освіти - Попов, Антон (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – організація домедичної допомоги, фізичної реабілітації та оздоровчої фізичної культури у середніх загальноосвітніх навчальних закладах. Предмет дослідження – практична реалізація системи домедичної допомоги, фізичної реабілітації та оздоровчої фізичної культури у середніх загальноосвітніх навчальних закладах. Мета дослідження – аналіз організації домедичної допомоги і фізичної реабілітації у середніх загальноосвітніх закладах та розробка практичних рекомендацій. Методи дослідження: аналіз, узагальнення, систематизація науково-методичної літератури і мережі «Internet»; клініко-педагогічні спостереження; морфометричні вимірювання школярів 16-17 років (зріст, вага); визначення рівня фізичного здоров’я за (Г.Л. Апанасенком); опрацювання медичних карток школярів; методи математичної статистики для обробки отриманих експериментальних результатів. The object of the study is the organization of home care, physical rehabilitation and health physical culture in secondary general educational institutions. The subject of the study is the practical implementation of the system of home care, physical rehabilitation and health physical culture in secondary general educational institutions. The purpose of the study is the analysis of the organization of home care and physical rehabilitation in secondary general educational institutions and the development of practical recommendations. Research methods: analysis, generalization, systematization of scientific and methodological literature and the Internet; clinical and pedagogical observations; morphometric measurements of schoolchildren 16-17 years old (height, weight); determination of the level of physical health according to (G.L. Apanasenko); processing of medical records of schoolchildren; methods of mathematical statistics for processing the obtained experimental results.
Keywords: магістерська робота; фізичне здоров’я; фізичний розвиток; домедична допомога; фізична реабілітація; фізична культура; охорона здоров’я; physical health; physical development; home medical assistance; physical rehabilitation; physical culture; health care