Значеня університетської клініки у підготовці лікадрів -інтернів за фахом "Внутрішні хвороби " та "Загальна практика-сімейна медицина" - Кривенко, Віталій Іванович; Радомська, Тетяна Юріївна; Пахомова, Світлана Петрівна; Федорова, Олена Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Качан, Ігор Сергійович; Непрядкіна, Ірина Василівна (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. Загальновідомо, що однією з провідних складових якості клінічної підготовки медичних фахівців є вибір базового клінічного лікувального закладу і моделі взаємодії вищого медичного навчального закладу та клінічної бази [1]. У європейській, та і в цілому міжнародній практиці, загальноприйнятною моделлю такої взаємодії є університетська клініка [2]. Сучасний курс України на євроінтеграцію та відповідність вищої медичної освіти міжнародним стандартам визначає актуальність питання про роль університетської клініки в розвитку вищої медичної освіти особливо на післядипломному етапі [1,2].
Keywords: тези