Скриті кровотечі у дітей як причини розвитку тяжких анемій - Ярцева, Марія Олександрівна (ДЗ «Запорізька медична академія післядипломної освіти МОЗ України», 2019)
Дефіцитні анемії посідають значне місце серед соматичних захворювань дітей різного віку. Основними причинами, що призводять до розвитку дефіциту мікроелементів та вітамінів у дітей є аліментарний фактор, скриті крововтрати, порушення оваріально- менструального циклу і, як наслідок, рясні та тривалі менструації у дівчат, хронічні вірусні інфекції також. Дефіцитні анемії можуть бути самостійною хворобою або супроводжувати різні захворювання (ендокринні, інфекційні, новоутворення, лейкози, геморагічні захворювання та інші), ускладнювати їх перебіг та знижувати захисні сили організму дитини.
Keywords: тези доповідей