Практическая помощь врачу общей практики-семейной медицины в оказании медицинской помощи женщинам, обратившимся на приём с жалобами на тазовые боли - Авраменко, Н. В.; Авраменко, Наталія Вікторівна; Avramenko, N. V. (My University, 2014)
В своей практической деятельности врачам общей практики-семейной медицины постоянно приходится решать вопросы постановки диагноза, определения тактики диагностики и дальнейшего лечения женщин, обращающихся за помощью на прием. Часто гинекологические заболевания можно выявить при обращении женщин к врачу общей практики-семейной медицины. Одной из распространенных жалоб являются тазовые боли. В статье рассматриваются особенности сбора жалоб, анамнеза жизни и болезни, вопросы диагностики и оказания медицинской помощи женщинам, которые обращаются с жалобами на тазовые боли. В своїй практичній діяльності лікарям загальної практики постійно доводиться вирішувати питання постановки діагнозу, вирішення тактики діагностики та подальшого лікування жінок, що звертаються за допомогою на прийом. Часто гінекологічні захворювання можна виявити під час звернення жінок до лікаря загальної практики-сімейної медицини. Однією з поширених скарг є тазові болі. В статті приділяється увага особливостям збору скарг, анамнезу життя та хвороби, питанням діагностики та наданню медичної допомоги жінкам, що звертаються зі скаргами на тазові болі. In its practical activity of general practitioners have to solve the issues of diagnosis, decision tactics for diagnosis and further treatment of women seeking assistance at the reception. Gynecological diseases discover during the treatment of women by doctor of general practice-family medicine. One common complaint is pelvic pain. In his article the author pays attention to the collection of complaints, anamnesis of life and disease, differential diagnosis and medical aid to women who file complaints of pelvic pain.
Практична допомога лікарю загальної практики-сімейної медицини в наданні медичної допомоги жінкам, що звернулись на прийом зі скаргами на тазові болі
Practical assistance to the general practitioner of family medicine in medical assistance to women applied for the reception with complaints of pelvic pain
Keywords: врач общей практики; жалобы; боль; диагностика; лечение; лікар загальної практики; скарги; біль; діагностика; лікування; general practitioner; complaints; pain; diagnostics; treatment