Political correctness and the english language vocabulary development - Wieler, Ganna; Вілер, Ганна Олександрівна (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Дмитра Моторного, 2021)
Анотація Статтю присвячено розгляду мовних змін, які найбільш рель’єфно фіксуються лексико-семантичною системою мови, що пов’язує суспільство в єдину цілісність. В статті представлено проблеми розвитку лексико-семантичної системи англійської мови та досліджується кореляція між впливом фактора політичної коректності і розвитком лексичного складу сучасної англійської мови. Матеріалом наукової розвідки слугували періодичні видання та лексикографічні джерела.
Keywords: евфемізм; фактор політичної коректності; лексико-семантична система; англійської мови; неологізми; розвиток словникового складу