Особенности заболеваемости населения Запорожской области под влиянием загрязнения атмосферного воздуха за 2006-2010 гг. - Федорченко, Руслана Анатоліївна; Федорченко, Р. А.; Fedorchenko, R. A. (Львів: Львівський НДІ епідеміології та гігієни МОЗ України, 2012)
Резюме. Изучили показатели заболеваемости населения Запорожской области (по категориям взрослые и дети), рассчитали среднеобластной уровень, и выделили районы Запорожской области с достоверным превышением среднеобластного уровня по основным нозологическим формам болезней, провели оценку качества атмосферного воздуха по объему валовых выбросов вредных веществ за 2006-2010 гг. Резюме. Вивчили показники захворюваності населення Запорізької області (за категоріями дорослі та діти), розрахували середньообластний рівень, відокремили райони Запорізької області з достовірним перевищенням середньообластного рівня за основними нозологічними формами, провели оцінку якості атмосферного повітря за об'ємом валових викидів шкідливих речовин за 2006-2010 рр. Resume. The study and analysis of state and structure of population morbidity was conducted on the basic nosology groups of illnesses in Zaporozhzhya region for 2006-2010. The quality of atmospheric air was analysed by the total emissions of harmful substances and specific emissions. The direct strong correlation between the emissions of harmful substances and of indexes morbidity of population was found. The features of morbidity levels was established for adults and children. features of morbidity levels was established for adults and children.
Особливості захворюваності населення Запорізької області під впливом забруднення атмосферного повітря за 2006-2010 рр.
Features of morbidity of population of zaporozhzhya region under influence of contamination of atmospheric air
Keywords: загрязнение атмосферного воздуха; приоритетные загрязнители; объемы валовых выбросов; показатели заболеваемости; забруднення атмосферного повітря; пріоритетні забруднювачі; обсяги валових викидів; показники захворюваності; atmospheric air contamination; emissions of harmful substances; indexes morbidity