Значення придбаних форм організації поведінки людини у медичних цілях - Антонюк, М. А. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Мета дослідження: всебічно дослідити фізіологічні механізми вищої нервової діяльності (ВНД) людини, зокрема процеси формування та реалізації придбаних форм поведінки – імпринтингу, умовних рефлексів і памʼяті. Визначити роль різних структур центральної нервової системи, зокрема кори головного мозку, лімбічної системи та нейромедіаторних систем, у забезпеченні адаптивної, свідомої та цілеспрямованої поведінки. Поглибити розуміння нейрофізіологічної основи мотивації, навчання та емоційної регуляції.
Keywords: тези доповідей