Ударно-хвильова терапія як метод фізичної терапії: теоретичне підґрунтя, механізми дії, клінічні можливості - Нечаєв, В. Ю.; Бондаренко, С. В.; Черепок, Олександр Олексійович (My University, 2025)
Ударні хвилі успішно застосовуються в медичній практиці вже багато років. Починаючи з 80-х років минулого століття широко використовується метод дистанційної ударно-хвильової літотрипсії при лікуванні сечокам'яної хвороби. В основі цього методу лежать короткочасні силові дії акустичної природи, що викликають кавітаційні руйнування в щільних сечових конкрементах.