Фармакогностичне дослідження представників представників роду aloe - Фіц, Ю. Р.; Корнієвський, Юрій Іванович (Запорізький національний університет, 2016)
Алое- цінний рід рослин, сировину якого використовують у сучасній фармацевтичної промисловості для виробництва ряду препаратів, що володіють широким діапазоном терапевтичного застосування [Корнієвський, 2015]. Незважаючи на те, що дослідження хімічного складу і біологічної активності листя алое присвячено значну кількість наукових публікацій, в даний час не було проведено порівняльної характеристики декількох видів алое [Оленников, 2010]. Метою нашої роботи е проведення порівняльної характеристики 6 видів роду Aloe для виявлення біологічно активних речових та подальшого культивування і використання у медичній практиці. Об’єктами дослідження є: Алое деревоподібне (Aloe arborescens Mill.), А. війчасте (A. ciliaris Mill.), А. низьке (A. humilis (L.) Mill.), А. барбадоське (A. vera (L.) Burm.), А.плямисте (A. maculata All.), А. ювенильне (A. juvenna P. Brandham& S. Carter) родина Asphodelaceae, які представленні в міському дитячому ботанічному саду (МДБС) м.Запоріжжя.
Keywords: тези доповідей