Самостійна робота студентів в контексті болонського процесу як складова якості навчання - Філімонов, В. І.; Степанова, Надія Володимирівна; Бессараб, Георгій Ігнатович; Мирна, А. І. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2009)
Значне збільшення годин на самостійну роботу студентів під контролем викладача обумовлює необхідність належного забезпечення на кафедрах цього виду навчальної технології. Співвідношення викладач-студент повинно бути приведено до норм ЕС - 1: 5 та в педагогічному навантаженні викладачів повинні бути години для контролю самостійної роботи студента. Значительное увеличение часов самостоятельной работы студентов под контролем преподавателя обуславливает необходимость должного обеспечения на кафедрах этого вида учебной технологии. Соотношение преподаватель-студент должно быть приведено к норме ЕС -1: 5 и в педагогическую нагрузку преподавателей необходимо включить часы контроля самостоятельной работы студентов. Significant academic hours increase of students’ independent work under teacher’s control causes the necessity of proper provision of this Kind of teaching technology at the Chairs. The proportion a teacher-a student should be normalized in such a way: EC - 1: 5. Besides the hours for controlling students’ independent work should be included into a teaching loading.
Keywords: матеріали конференцій; самостійна робота студентів; педагогічне навантаження; самостоятельная работа студентов; педагогическая нагрузка; students’ independent work; a teaching loading