Состояние костной ткани у детей с бронхиальной астмой, получавших ингаляционные глюкокортикостероиды - Вертегел, А. А.; Вертегел, Андрій Олександрович; Vertegel, A. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Применение ингаляционных глюкокортикостероидов в дозах выше средней терапевтической для терапии бронхиальной астмы у детей в возрасте 4–10 лет не сопровождалось негативными изменениями ни параметров кальций-фосфорного обмена и метаболического обеспечения остеогенеза, ни морфологическими изменениями структуры костной ткани. Застосування інгаляційних глюкокортикостероїдів у дозах вище за середню терапевтичну для терапії бронхіальної астми у дітей віком 4–10 років не супроводжувалось негативними змінами ні параметрів кальцій-фосфорного обміну і метаболічного забезпечення остеогенезу, ні морфологічними змінами структури кісткової тканини. The use of inhaled corticosteroids at doses higher than the average for the therapeutic treatment of bronchial asthma in children aged 4-10 years was not accompanied as by any adverse changes parameters of calcium-phosphorus metabolism and metabolic processes of bone formation and no morphological changes in bone structure.
Стан кісткової тканини у дітей, хворих на бронхіальну астму, які отримували інгаляційні глюкокортикостероїди
The bone status in children with bronchial asthma obtaining inhaled corticosteroids
Keywords: дети; бронхиальная астма; костная система; глюкокортикостероиды; діти; бронхіальна астма; кісткова система; глюкокортикостероїди; children; asthma; bone system; glucocorticosteroids