Екстемпоральні лікарські косметичні засоби в дерматології (Повідомлення 1) - Кілєєва, Ольга Павлівна; Бушуєва, Інна Володимирівна (My University, 2019)
Стаття присвячена проблемі застосування лікарських косметичних засобів в комплексній терапії при захворюванні на вульгарні та рожеві вугрі та профілактики цієї патології. Акцентується увага на недостатній ефективності існуючих методів лікування, серед яких переважає лікування хіміопрепаратами та використання синтетичних лікарських засобів, що супроводжується побічними діями та алергічними реакціями. Висвітлені питання аптечної технології щодо створення препаратів для зовнішнього застосування у різних лікарських формах.
Keywords: лікарські косметичні засоби; екстемпоральне виготовлення; рецептурні прописи; лосьйони