Вивчення поліфенолів у листі барбарису Тунберга - Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна; Хортецька, Тая Володимирівна; Єренко, Олена Костянтинівна (НФаУ, 2024)
Рослини роду барбарис – багате джерело важливих природних сполук: вітамінів, мінералів, алкалоїдів і флавоноїдів, які можна використовувати у складі різних фармацевтичних і нутрицевтичних продуктів. Особливий інтерес представляє вид Berberis thunbergii DC. (барбарис Тунберга), також відомий як японський барбарис. Відрізняється високим вмістом цінних біологічно активних сполук, серед яких алкалоїди, фенольні сполуки тощо. Метою цієї роботи є вивчення поліфенольного складу листя Berberis thunbergii DC. Одержані дані дозволили зробити висновок, що досліджувані зразки містять у своєму складі вільні сполуки з класу дубильних речовин.
Keywords: поліфеноли; барбарис; барбарис Тунберга