Оцінка якості життя та соціального функціонування в осіб із розладами особистості та поведінки - Підлубний, Віталій Леонідович; Pidlubnyi, V. L. (My University, 2014)
Стаття присвячена вивченню якості життя та соціального функціонування у осіб, що працюють на промислових підприємствах. У дослідженні використано медико-соціальні, клініко-психопатологічні та психодіагностичні здобутки, що лежать у підґрунті методології й практики професійних психіатричних оглядів. При обстежені осіб із виявленими розладами особистості та поведінки підкреслено найбільш притаманні для них порушення сфер якості життя й соціального функціонування, які визначають їх дезадаптацію. Клініко-діагностичні результати планується використовувати при втіленні психореабілітаційних заходів та психосоціальних інтервенцій. The article deals with the study of quality of life and social functioning of indusial workers. Medicosocial, clinical psychopathological, psychodiagnostic achievements underlying the methodology and practice of professional psychiatric examinations were used. Investigation of the persons with the identified disorders of personality and behavior emphasized the most characteristic disorders of the spheres of quality of life and social functioning, determining their deadaptation. Clinical diagnostic results are planned to be used in psychorehabilitation activities and psychosocial interventions.
Assessment of quality of life and social functioning in persons with disorders of personality and behavior
Keywords: якість життя; соціальне функціонування; працівники промислових підприємств; розлади особистості та поведінки; quality of life; social functioning; industrial workers; personality and behavior disorders