Труднощі відтворення стилістичного синтаксису роману “The Minds of Billy Milligan” Д. Кіза українською мовою - Мосієвич, Л. В.; Соляненко, Олена Леонідівна (Запоріжжя : Гельветика, 2021)
У статті розглядаються способи перекладу стилістичного синтаксису в романі “The Minds of Billy Milligan” Д. Кіза українською мовою. Цей твір можна назвати новаторським для американської літератури. Його приналежність до жанру документального роману детермінує своєрідні композиційні та лексико-стилістичні особливості. «Таємнича історія Біллі Міллігана» – це документальний роман про людину, яка страждає на хворобу множинної особистості та звинувачується у численних злочинах. Завдання, яке постає перед перекладачем роману щодо відтворення стилістичного синтаксису, є найскладнішим.
Keywords: повтори; паралельні конструкції; риторичні запитання; способи перекладу; синтаксичні засоби