Особливості епідемічного процесу, обумовленого токсокарами, у Запорізькій області за 2010 - 2015 роки - Зарудна, Ольга Василівна; Куташ, О. О.; Дралова, Олександра Анатоліївна; Усачова, Олена Віталіївна (Запоріжжя, 2016)
Метою роботи було проаналізувати особливості епідемічного процесу токсокарозної інвазії у населення Запорізької області за 2010 – 2015 роки. Матеріали та методи. Для реалізації мети був проведений аналіз рівня контамінації ґрунту яйцями токсокар, отриманих паразитологічною лабораторією ДУ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ОЛЦ МОЗ УКРАЇНИ», та рівня інфікованості токсокарозом населення Запорізької області за 2010 – 2015 роки. Ґрунт на наявність яєць гельмінтозів досліджували за методом М. О. Романенка.