Оцінка статичної витривалості скелетних м’язів у дітей, хворих на цукровий діабет - Пашкова, Олена Єгорівна; Чудова, Наталя Ігорівна (My University, 2019)
Дитячий та підлітковий вік є критичним періодом у формуванні опорно-рухової системи. За даними досліджень при однаковій фізичній активності у дітей, хворих на цукровий діабет 1 типу (ЦД1) та їх здорових однолітків, спостерігається зменшення рівня фізичної підготовки у пацієнтів з діабетом. Проведене дослідження показало, що у хворих на ЦД1 спостерігалося зменшення показника ІСМ в порівнянні з контрольною групою після 5 року захворювання, що свідчило про зниження відсотку м’язової маси на фоні нормальної загальної маси тіла.
Keywords: статична витривалість; скелетні м'язи; цукровий діабет; діти