Дериватографічне дослідження умов взаємодії 5,6-діаміно-1-бензилурацилу з гліколевою кислотою - Дячков, Михайло Вікторович; Шкода, Олександр Станіславович; Александрова, Катерина Вячеславівна; Бурлака, Богдан Сергійович; Михальченко, Євген Костянтинович; Дьячков, М. В.; Шкода, А. С.; Александрова, Е. В.; Бурлака, Б. С.; Михальченко, Е. К.; Dyachkov, M. V.; Shkoda, O. S.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
На основі дериватографічного дослідження визначено оптимальні умови отримання важливого проміжного продукту синтезу 3-бензилксантину – N-(6-аміно-1-бензил-2,4-діоксо-1,2,3,4-тетрагідропіримідиніл-5)-2-гідроксіацетоаміду шляхом сплавлення 5,6-діаміно-1-бензилурацилу з гліколевою кислотою. На основании дериватографического исследования определены оптимальные условия получения важного промежуточного продукта синтеза 3-бензилксантина – N-(6-амино-1-бензил-2,4-диоксо-1,2,3,4-тетрагидропиримидинил-5)-2-гидроксиацетоамида путем сплавления 5,6-диамино-1-бензилурацила с гликолевой кислотой. Using derivatographic method, optimal conditions for preparation of N-(6-amino-1-benzyl-2,4-dioxo-1,2,3,4-tetrahydropyrimidinyl-5)-2-hydroxyacetomid - an important intermediate for 3-benzylxanthine synthesis by fusing of 5,6-diamino-1-benzyluracyl with glycolic acid were identiﬁed.
Дериватографическое исследование условий взаимодействия 5,6-диамино-1-бензилурацила с гликолевой кислотой
Derivatograﬁc study of the conditions of interaction of 5,6-Diamino-1-benziluracil with glycolic acid
Keywords: синтез; дериватографічний аналіз; ксантин; дериватографический анализ; synthesis; derivatographic analysis; xanthine