Структурно-функціональні особливості медичних скорочень в англомовних історіях хвороб дихальної системи - Ковпак, Олександра Валентинівна; Соляненко, Олена Леонідівна (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2017)
Деякі поняття мають досить складну лінгвістичну структуру, яка є не дуже зручною для використання. Саме тому виникає потреба їх скорочення з метою економії мовних засобів та вимовляння. Такі лексичні одиниці вимагають адекватного розуміння, що є особливо важливим в медицині. В даному дослідженні звертається увага на використання медичних скорочень в англомовних історіях хвороб дихальної системи.
Keywords: англомовні історії хвороб; структура; скорочення; функціональні особливості; писемний медичний дискурс