Синтез, перетворення, хімічна модифікація та біологічна активність похідних 1,2,4-триазолу : монографія - Оглобліна, М. В.; Притула, Р. Л.; Карпенко, Юрій Вікторович; Парченко, Володимир Володимирович; Бушуєва, Інна Володимирівна; Шматенко, О. П.; Гутий, Б. В.; Ogloblina, M. V.; Prytula, R. L.; Karpenko, Y. V.; Parchenko, V. V.; Bushueva, I. V.; et al. (My University, 2024)
Узагальнено літературні дані останніх років, що стосуються методів синтезу, досліджень фізико-хімічних властивостей, перетворень, хімічних модифікацій та біологічних активностей похідних 1,2,4-триазолу. Виявлено структурні особливості гетероциклічних основ, визначено перспективи відтворення реакцій синтезу модифікованих нуклеозидів на їх основі в активному центрі ферменту, що, в свою чергу, розширює уявлення про механізм функціонування та синтетичних можливостях ферменту. Проведено комплексний огляд похідних 1,2,4-триазолу в медичному профілі , починаючи з 2010-го року. Для науково-педагогічних і наукових працівників, докторантів, аспірантів та ад’юнктів, здобувачів вищої освіти та слухачів підвищення кваліфікації у закладах вищої освіти, представників органів військового управління і всіх, хто займається дослідженнями фізико-хімічних властивостей, перетворень, хімічних модифікацій та біологічних активностей похідних 1,2,4-триазолу.
Synthesis, conversion, chemical modification and biological activity of 1,2,4-triazole derivatives