Зв'язок вегетативної дисфункції з порушеннями в системі цитокінів у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень - Разнатовська, Олена Миколаївна; Разнатовская, Е. Н.; Raznatovska, E. N. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Встановлено зв’язок між вегетативною дисфункцією та цитокіновим профілем у хворих на хіміорезистентний туберкульоз легень. Необхідно продовжити дослідження для пошуку шляхів корекції виявлених порушень. Установлена связь между вегетативной дисфункцией и цитокиновым профилем у больных химиорезистентным туберкулезом легких. Необходимо продолжить исследование для поиска путей коррекции выявленных нарушенийA relationship between an autonomic dysfunction and the cytokine profile in patients with chemo-resistant pulmonary tuberculosis has been established. It is necessary to continue the research in search of ways of correcting the disorders.
Связь вегетативной дисфункции с нарушениями в системе цитокинов у больных химиорезистентным туберкулезом легких
Relation of vegetative dysfunction with disorders in the system of cytokines in patients with chemo-resistant pulmonary tuberculosis
Keywords: цитокіни; вегетативна дисфунція; хіміорезистентний туберкульоз легень; цитокины; вегетативная дисфункция; химиорезистентный туберкулез легких; cytokines; vegetative dysfunction; chemo-resistant pulmonary tuberculosis