Забруднення атмосферного повітря Запорізької області небезпечними викидами від автотранспорту - Федорченко, Руслана Анатоліївна; Завдун, Е. І.; Калина, І. Р. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Мета. Вивчити забруднення атмосферного повітря викидами небезпечних речовин від автотранспорту та визначити вплив на здоров’я населення. Матеріали та методи. Для аналізу використано офіційні статистичні дані обсягів викидів в атмосферне повітря шкідливих речовин від пересувних джерел та показники захворюваності населення з класу хвороб органів дихання (ХОД).