Особливості сучасних тенденцій у викладанні курсу з психіатрії у різних вищих медичних навчальних закладах світу як підґрунтя до модернізації викладання курсу з психіатрії в Україні - Курило, Віталій Олексійович (Тернопіль : ТДМУ, 2018)
Вступ. Тенденції щодо приведення системи освіти України до сучасних міжнародних стандартів обумовлюють звернення до міжнародного досвіду у викладенні певних курсів, циклів та дисциплін у вищих навчальних за- кладах. Одним з найгострих питань у цьому контексті є викладання курсу з психіатрії. Політика Радянського Союзу щодо гіпердіагностики психічних розладів, використання психіатрії у якості карного інструменту та фактичної ізольованості знань з психіатрії від передових світових наробок наклала певний відбиток на викладання курсу з психіатрії в Україні, що потребує видозмінення.
Keywords: тези