Сучасні проблеми виходжування передчасно народжених дітей - Котлова, Юлія Валентинівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Виходжування передчасно народжених дітей – приклад гуманістичного відношення до життя. Науково-технічний прогрес надає нові можливості реалізації постулатів гуманізму по відношенню до життя людини, а саме новонароджених, які народилися передчасно. Використання сучасної дихальної апаратури для неінвазивної та інвазивної дихальної підтримки, сучасні кувези, сучасні препарати сурфактантів, технології вигодовування та засоби спостереження за немовлятами – авангардні технології виходжування передчасно народжених немовлят. Виходжування передчасно народжених дітей – це щоденна перевірка надійності біоетичних норм суспільства та сучасної медицини. Caring for premature babies is an example of a humanistic attitude to life. Scientific and technological progress provides new opportunities for the implementation of the postulates of humanism in relation to human life, namely prematurely newborns. Using modern respiratory equipment for non-invasive and invasive respiratory support, modern incubators, modern surfactant preparations, feeding technologies and means of monitoring infants - advanced technologies for the care of premature newborn. Caring for premature babies is a daily check of the reliability of bioethical norms of society and modern medicine.
Keywords: передчасно народженні діти; біоетика; гуманізм; технологізація медицини; premature newborn; humanism; bioethics; technologicalization of medicine