Фітнес-технології як засіб спортивного тренування футболістів - Дорошенко, Едуард Юрійович; Підлубний, Віталій Леонідович; Мирний, Сергій Петрович; Москвітіна, Дар'я Анатоліївна; Щуров, Микола Федорович (Харків : ХДАФК, 2023)
Мета – аналіз використання фітнес-технологій у процесі спортивного тренування студентської збірної команди ЗДМУ з футболу. Методи: аналіз науково-методичної літератури і даних мережі «Internet»; педагогічні спостереження; педагогічне тестування; методи математичної статистики. Результати. У загальному вигляді сучасні фітнес-технології спортивної підготовки футболістів студентських збірних команд містять такі компоненти: засоби загальної фізичної підготовки; засоби спеціальної фізичної та функціональної підготовки; засоби релаксації та стретчингу. Висновки. Під сучасними фітнес-технологіями у спортивних іграх розуміють сукупність наукових методів, прийомів, що сформовані у відповідний алгоритм дій, який реалізується для підвищення загальної, спеціальної фізичної та функціональної підготовленості у процесі розвитку домінантних рухових здібностей спортсменів. Їх активне впровадження у систему спортивної підготовки студентських збірних команд з футболу дозволить сформувати підґрунтя для ефективної реалізації наявного техніко-тактичного потенціалу футболістів у змагальній діяльності.
Дорошенко Е. Ю. – https://orcid.org/0000-0001-7642-531X; Підлубний В. Л. – https://orcid.org/0000-0001-9371-9855; Мирний С. П. – https://orcid.org/ 0000-0002-8106-7535; Москвітіна Д. А. – https://orcid.org/0000-0001-9958-0962; Щуров М. Ф. – https://orcid.org/0000-0002-2436-2853.
Keywords: фітнес; технологія; футбол; тренування; студенти