Основи медичної генетики. Медична паразитологія - Приходько, Олександр Борисович; Стеблюк, Маргарита Вікторівна; Ємець, Тетяна Іванівна; Павлiченко, Вiктор Iванович; Попович, Аліса Петрівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Навчально-методичний посібник призначений для використання при проведенні практичних занять студентами фармацевтичного факультету, котрі вивчають біологію з основами генетики за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу, що дозволить оптимізувати якість підготовки до занять та здачі тематичних блоків для присвоєння залікових кредитів. Актуальність видання посібника зумовлена відсутністю підручника, який би відтворював останні досягнення у вивченні окремих питань з молекулярної біології, генетики та паразитології, а також відповідав би вимогам сучасної навчально-методичної літератури. У посібнику автори намагалися сконцентрувати весь комплекс теоретичних знань з предмету, що необхідні студентам-фармацевтам при вивченні біохімії, ботаніки, мікробіології, фізіології, фармакогнозії та інших дисциплін, а також засвоєнні практичних навичок з молекулярної біології, генетики та паразитології. Для оцінювання рівня підготовки студентів можуть бути використані тестові завдання, індивідуальна співбесіда, вирішення ситуаційних завдань. Оцінка успішності студента за дисципліною є рейтинговою та виставляється за багатобальною шкалою. Підсумковий контроль засвоєння змістових модулів здійснюється після їхнього завершення. Матеріали тем, винесених на самостійне вивчення, включені в завершальний тестовий контроль, відповідно до модуля. Самостійна робота студентів (СРС) враховується при завершенні навчального семестру.