Дослідження вітчизняного ринку лікарських засобів для місцевого застосування при хронічній венозній недостатності - Лукієнко, О. В.; Квітчата, Г. І.; Оклей, Д. В.; Плис, С. В.; Лукиенко, О. В.; Квитчатая, А. И.; Оклей, Д. В.; Плис, С. В.; Lukienko, O. V.; Kvitchata, H. I.; Okley, D. V.; Plis, S. V. (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Забезпечення населення України лікарськими засобами для лікування небезпечних хвороб, зокрема хронічної венозної недостатності, є актуальним. З метою оцінювання вітчизняного фармацевтичного ринку ангіопротекторів для місцевої терапії цієї патології здійснили його аналіз за такими показниками, як країна-виробник, вид лікарської форми, діюча речовина. Виявили, що місцеві ангіопротектори на 58,3% представлені ліками закордонного виробництва, українські препарати становлять 41,7%. Найпоширеніша форма випуску ліків цієї групи – гелі (84%), на креми й мазі припадає по 8%. Понад 36% топічних лікарських засобів випускаються на основі гепарину, чверть – есцину, 22% – троксерутину, майже 17% – інших активних фармацевтичних інгредієнтів. Асортимент місцевих ангіопротекторів, що зареєстровані в Україні, надає широку можливість вибору лікарських засобів для ефективної локальної терапії хронічної венозної недостатності. Обеспечение населения Украины лекарственными средствами для лечения опасных заболеваний, в частности хронической венозной недостаточности, является актуальным. С целью оценки отечественного фармацевтического рынка ангиопротекторов для местной терапии этой патологии проведен его анализ по таким показателям, как страна-производитель, вид лекарственной формы, действующее вещество. Местные ангиопротекторы на 58,3% представлены лекарствами зарубежного производства, украинские препараты составляют 41,7%. Самая распространенная форма выпуска лекарств этой группы – гели (84%), на кремы и мази приходится по 8%. Более 36% топических лекарственных средств выпускается на основе гепарина, четверть – эсцина, 22% – троксерутина, около 17% – других активных фармацевтических ингредиентов. Ассортимент зарегистрированных в Украине местных ангиопротекторов предоставляет широкую возможность выбора лекарственных средств для эффективной локальной терапии хронической венозной недостаточности. Aim. Providing Ukrainian market with drugs for the treatment of dangerous diseases, in particular chronic venous insufficiency is an actual issue. In order to assess the domestic pharmaceutical market of angioprotectors for local treatment of CVI the following parameters have been conducted: the country of the manufacturer, type of dosage form, the active ingredient. Methods and results. Domestic pharmaceutical market of drugs for local application in therapy of chronic venous insuffi ciency consists of 58,3% of drugs of foreign production, Ukrainian drugs consist of 41,7%. The most widespread form of drugs in this group are gels (84%), the share of creams and ointments is about 8%. More than 36% local medicinal agents are produced on the basis of heparinum, a quarter of escinum, 22% is troxerutinum, and about 17% of other active pharmaceutical ingredients. Conclusion. Assortment of local angioprotectors, which are registered in Ukraine, provides a choice of drugs for effective local therapy.
Исследование отечественного рынка лекарственных средств для местного применения при хронической венозной недостаточности
The research of domestic market of drugs for local application in chronic venous insufficiency
Keywords: хронічна венозна недостатність; лікарські засоби для місцевого застосування; фармацевтичний ринок; хроническая венозная недостаточность; лекарственные средства для местного применения; фармацевтический рынок; Сhronic Venous Insufficiency; Topical Drug Administration; Marketing