Морфологічні зміни плаценти у вагітних з передчасним розривом плодових оболонок при передчасних пологах - Пучков, Володимир Анатолійович; Круть, Юрій Якович; Пучков, В. А.; Круть, Ю. Я.; Puchkov, V. A.; Krut, Yu. Ya. (My University, 2013)
У статті наведені дані аналізу морфологічного дослідження 92 плацент від вагітних, які народили в термінах 22–28 тиж гестації з передчасним розривом плодових оболонок. Установлено, що чинником ризику виникнення хоріоамніоніту є наявність передчасного розриву плодових оболонок, а не тривалість безводного проміжку. Проведення профілактичної антибактеріальної терапії знижує відсоток клінічно реалізованого хоріоамніоніту, дозволяє пролонгувати вагітність і зменшує перинатальні втрати. В статье представлены данные анализа морфологического исследования 92 плацент от женщин, родивших в сроках 22–28 нед гестации с преждевременным разрывом плодовых оболочек. Установлено, что фактором риска возникновения хориоамнионита является наличие ПРПО, а не длительность безводного промежутка. Проведение профилактической антибактериальной терапии снижает процент клинически реализованного хориоамнионита, позволяет пролонгировать беременность и уменьшает перинатальные потери. In this article the results of the morphological changes of placenta for pregnant with the premature rupture of the amniotic membranes at preterm labor. A risk in case of horioamnionitis factor is a presence of premature ruptured membranes , but not duration of waterless interval.
Морфологические изменения плаценты у беременных с преждевременным разрывом плодовых оболочек при преждевременных родах
Morphological changes of placenta for pregnant with the premature rupture of the amniotic membranes at preterm labor
Keywords: передчасний розрив плодових оболонок; хоріоамніоніт; передчасні пологи.; преждевременный разрыв плодных оболочек; хориоамнионит; преждевременные роды; premature rupture of the amniotic membranes; chorioamnionitis; preterm labor