Зміни спонтанної та H2O2-індукованої біохемілюмінесценції гомогенатів великої привушної залози при гострому сіаладеніті - Волобуєва, О. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Вивчено спонтанну й Н2О2-індуковану біохемілюмінесценцію гомогенатів великої привушної залози при гострому сіаладеніті. Встановлено, що мексидол та α-токоферолу ацетат не впливають на спонтанну хемілюмінесценцію гомогенатів великої привушної залози й інгібують Н2О2-індуковану хемілюмінесценцію при гострому сіаладеніті. Изучены спонтанная и Н2О2-индуцированная биохемилюминесценция гомогенатов большой околоушной железы при остром сиалоадените. Установлено, что мексидол и α-токоферола ацетат не влияют на спонтанную хемилюминесценцию гомогенатов большой околоушной железы и ингибируют Н2О2-индуцированную хемилюминесценцию при остром сиалоадените. We studied the spontaneous and Н2О2- induced biochemiluminescense homogenates of large parotid gland in acute sialoadenitis. It was revealed that meksidol and α-tocopherol acetate did not affect the spontaneous chemiluminescence of homogenates of large parotid gland and inhibit H2O2-induced chemiluminescence in acute sialoadenitis.
Keywords: гострий сіаладеніт; біохемілюмінесценція; перекисне окислення ліпідів; α-токоферолу ацетат; мексидол; острый сиалоаденит; биохемилюминесценция; перекисное окисление липидов; α-токоферола ацетат; мексидол; acute sialoadenitis; biochemiluminescense; lipid peroxidation; α-tocopherol acetate; meksidol